Kategorie specjalne
Powierzchnia użytkowa
Kondygnacje
Dodatkowe cechy
Garaż
Liczba stanowisk
Pomieszczenia
Pokoje (bez salonu)
Garderoby
Łazienki (z toaletami)
Dodatkowe
Wymiary działki
Szerokość
Długość
Dodatkowe cechy
Dach
Kąt nachylenia dachu
Styl
Typ zabudowy
Konstrukcja
Energooszczędność
Wysokość budynku
Dodatkowe elementy
Powierzchnia użytkowa: 2 588,90 m²
Pokoje (bez salonu): 0
Łazienki + toalety: 0
Stanowiska garażowe: 0
Cena projektu:
5 900 zł
Powierzchnia użytkowa: 1 096,40 m²
Pokoje (bez salonu): 0
Łazienki + toalety: 1
Stanowiska garażowe: 0
Cena projektu:
4 700 zł
Powierzchnia użytkowa: 1 031,80 m²
Pokoje (bez salonu): 0
Łazienki + toalety: 1
Stanowiska garażowe: 0
Cena projektu:
4 600 zł
Powierzchnia użytkowa: 716,80 m²
Pokoje (bez salonu): 0
Łazienki + toalety: 0
Stanowiska garażowe: 0
Cena projektu:
4 070 zł
Powierzchnia użytkowa: 1 173,63 m²
Pokoje (bez salonu): 0
Łazienki + toalety: 0
Stanowiska garażowe: 0
Cena projektu:
4 900 zł
Projekty kurników to propozycja biznesowa skierowana głównie do rolników. W Polsce drób jest najpopularniejszym mięsem, więc hodowla kur jest bardzo opłacalna. Działalność warto zacząć od wyboru odpowiedniego budynku, w którym ptactwo będzie przebywało. Stworzenie właściwych warunków jest kluczem do sukcesu. Budynek kurnika na potrzeby wylęgarni i hodowli brojlerów powinien być znacznych rozmiarów. Kury potrzebują także odpowiedniej wilgotności powietrza, dlatego na jednym metrze kwadratowym nie może przebywać ich zbyt dużo. Najczęściej kurniki stanowią konstrukcje kilkusetmetrowe. Jeśli decydujemy się na hodowlę niosek, konieczne jest zastosowanie systemu klatkowego. W tym przypadku nasz biznes będzie się opierał na sprzedaży jaj. Natomiast, gdy zależy nam na pozyskiwaniu mięsa, należy wybrać projekt przystosowany do hodowli brojlerów kurzych. W tym przypadku kurczaki przebywają zazwyczaj w jednym ogromnym pomieszczeniu i nie potrzebują klatek.