Projekt kuchni letniej KL16 szkielet drewniany kuchnia letnia/bud. gospodarczy SLN2621

Cena projektu: 1 200 zł

Masz pytania? Zadzwoń
71 715 20 60

pn-pt 8-22, sb-nd 10-18

Zamów rozmowę
Pow. użytkowa
18,13 m²
Wysokość budynku
4,71 m
Pow. zabudowy
24,92 m²
Kubatura
101,46 m³
Kąt nach. dachu
30°

Opis projektu

Projekt budynku gospodarczego z dachem dwuspadowym.

Koszty budowy Sprawdź przybliżone koszty budowy

Rzut kondygnacji projektu KL16 szkielet drewniany kuchnia letnia/bud. gospodarczy - Rzut parteru

1 pom. gospodarcze
10,7 m²
2 pom. gospodarcze
4,82 m²
3 wc
2,61 m²
razem
18,13 m²

Chcesz wprowadzić zmiany w tym projekcie?

Dowiedz się, jakie zmiany są możliwe na etapie adaptacji.

Bezpłatne dodatki do projektu

Analiza działkiSprawdź czy możesz wybudować ten projekt na swojej działce

Koszt budowy domu

Wycena opracowana przez autora projektu:

19 494 zł - orientacyjny koszt budowy domu w stanie surowym zamkniętym bez instalacji na podstawie kosztorysu.

Mapa budowy Sprawdź gdzie w Polsce budowany jest ten projekt

Technologia budowy domu

Główne rozwiązania konstrukcyjno-materiałowe:Projektowany budynek wykonany będzie w technologii lekkiego szkieletu drewnianego.Główną konstrukcję nośną stanowić będą: ławy, ściany fundamentowe i wieniec wykonane jako betonowe zbrojone konstrukcyjnie, słupy drewniane, ściany nośne w szkielecie drewnianym spięte podwójnym oczepem, dach dwuspadowy oparty na więźbie o konstrukcji drewnianej krokwiowo-jętkowe. Fundamenty: Ławy o wymiarach 40x30cm wykonać z betonu C20/25 (dawne B25) i posadowić na 2 warstwach papy na sucho. Fundamenty zazbroić prętami zgodnie z rys. K/1 (zbrojenie główne O12 - stal A-III (34GS), strzemiona O8 - stal A-I (PB240)). Przed przystąpieniem do prac budowlanych należy zdjąć warstwę humusu w obrębie fundamentów. Pod fundamentami należy wykonać warstwę ochronna z 10cm chudego betonu. Po wykonaniu wykopów do poziomu posadowienia fundamentów kierownik budowy powinien sprawdzić, czy rodzaj i stan gruntu odpowiada założeniom przyjętym w projekcie. Elementy stykające się z gruntem zabezpieczyć wykonując hydroizolację. Typ i sposób izolacji dobrać po sprawdzeniu warunków wodno-gruntowych występujących w miejscu planowanej inwestycji. Po wykonaniu prac fundamentowych wykop zasypywać piaskiem grubym lub żwirem warstwami o gr. 25-30cm i ubijać mechanicznie do wartości IL=0,60 np: za pomocą zagęszczarek wibracyjnych. Do obliczeń fundamentów zostały przyjęte proste warunki gruntowe o normatywnym oporze obliczeniowy podłoża równym 150kPa. Głębokość posadowienia fundamentów ustalono na poziomie 1,00m poniżej terenu przyległego do budynku. Głębokość posadowienia i wymiary fundamentów należy każdorazowo adaptować do warunków lokalnych występujących w miejscu planowanej inwestycji. Na terenach objętych szkodami górniczymi należy sporządzić odrębny projekt.

Rekomendowani producenci

Informacje dodatkowe

Projekt stanowi aktualną i pełną dokumentację zawierającą część architektoniczno - budowlaną, konstrukcyjną wykonawczą, instalacji wewnętrznych, elektrycznych i teletechnicznych, charakterystykę energetyczną oraz uprawnienia projektantów. Dokumentacja zabezpieczona jest specjalną plombą, której usunięcie uniemożliwi jej zwrot. Zapraszamy do zamówienia przed zakupem rysunków szczegółowych projektu oraz analizy posiadanej działki w celu upewnienia się, że wybrany projekt domu idealnie na nią pasuje. Wymiana rozplombowanego projektu podlega opłacie manipulacyjnej w wysokości 100 zł. O szczegóły dopytaj w Centrum Obsługi Klienta.

Elewacje

Autor: PRO ARTE ARKADIUSZ WOCH, KRZYSZTOF BIODROWICZ SPÓŁKA JAWNA

Recenzje projektu KL16 szkielet drewniany kuchnia letnia/bud. gospodarczy

  – 0 głosów

Pozostałe wersje projektu KL16 szkielet drewniany kuchnia letnia/bud. gospodarczy

Projekt kuchni letniej KL16 kuchnia letnia/bud. gospodarczy

Projekty podobne do KL16 szkielet drewniany kuchnia letnia/bud. gospodarczy SLN2621

Projekt kuchni letniej KL15 szkielet drewniany kuchnia letnia

Bądź na bieżąco z extra promocjami!

Zostaw nam swój adres e-mail, będziemy Ci wysyłać najlepsze okazje

Podstawowe informacje o przetwarzaniu Twoich danych osobowych