Projekt kuchni letniej KL16 kuchnia letnia/bud. gospodarczy SLN2620

Cena projektu: 1 200 zł

Masz pytania? Zadzwoń
71 715 20 60

pn-pt 8-22, sb-nd 10-18

Zamów rozmowę
Pow. użytkowa
16,33 m²
Wysokość budynku
4,59 m
Pow. zabudowy
24,92 m²
Kubatura
97,93 m³
Kąt nach. dachu
30°
Pow. dachu
44,6 m²

Opis projektu

Projekt budynku gospodarczego z dachem dwuspadowym.

Koszty budowy Sprawdź przybliżone koszty budowy

Rzut kondygnacji projektu KL16 kuchnia letnia/bud. gospodarczy - Rzut parteru

1 pom. gospodarcze
9,67 m²
2 pom. gospodarcze
4,39 m²
3 wc
2,27 m²
razem
16,33 m²

Chcesz wprowadzić zmiany w tym projekcie?

Dowiedz się, jakie zmiany są możliwe na etapie adaptacji.

Bezpłatne dodatki do projektu

Analiza działkiSprawdź czy możesz wybudować ten projekt na swojej działce

Koszt budowy domu

stan zerowy

stan surowy otwarty

stan surowy zamknięty

Wycena opracowana przez autora projektu:

17 558 zł - orientacyjny koszt budowy domu do stanu surowego zamkniętego bez instalacji.

Wycena stanowi wartość przybliżoną. W zależności od wykorzystanych materiałów oraz kosztów robót budowlanych może się ona różnić od rzeczywistych wydatków. Ostateczny koszt budowy domu zależy także od lokalizacji (w tym warunków lokalnych), czasu trwania budowy oraz ewentualnych zmian wprowadzonych na etapie adaptacji projektu.

Mapa budowy Sprawdź gdzie w Polsce budowany jest ten projekt

Technologia budowy domu

Główne rozwiązania konstrukcyjno-materiałowe:Budynek zaprojektowano w technologii murowanej.Główną konstrukcję nośną stanowić będą: ławy zazbrojone konstrukcyjnie, ściany nośne w układzie mieszanym spięte wieńcem W-1, dach dwuspadowy oparty na więźbie o konstrukcji drewnianej.FUNDAMENTY: Fundamenty wykonać z betonu C20/25 (B25) i posadowić na 2 warstwach papy na sucho, ułożonych na podkładzie z chudego betonu gr. 10cm. Fundamenty zazbroić prętami O12 (stal A-III (34GS)), strzemiona O8 (stal A-I (PB240)). Elementy stykające się z gruntem należy zabezpieczyć wykonując hydroizolację. Typ i sposób izolacji dobrać po wcześniejszym sprawdzeniu warunków wodno-gruntowych w miejscu planowanej inwestycji. Do obliczeń zostały przyjęte proste warunki gruntowe o normatywnym oporze obliczeniowym podłoża równym 150kPa. Przed przystąpieniem do prac budowlanych należy zdjąć warstwę humusu w obrębie fundamentów. Po wykonaniu wykopów do poziomu posadowienia fundamentów kierownik budowy powinien sprawdzić, czy rodzaj i stan gruntu odpowiada założeniom przyjętym w projekcie. Na fundamentach należy ułożyć izolację poziomą z dwóch warstw papy na lepiku. Po wykonaniu prac fundamentowych wykop zasypywać piaskiem grubym lub żwirem warstwami o gr. 25-30cm i ubijać mechanicznie do wartości IL=0,60 np: za pomocą zagęszczarek wibracyjnych. Głębokość posadowienia i zbrojenie fundamentu należy każdorazowo adaptować do warunków lokalnych występujących w miejscu planowanej inwestycji. Na terenach objętych szkodami górniczymi należy sporządzić odrębny projekt.

Rekomendowani producenci

Informacje dodatkowe

Projekt stanowi aktualną i pełną dokumentację zawierającą część architektoniczno - budowlaną, konstrukcyjną wykonawczą, instalacji wewnętrznych, elektrycznych i teletechnicznych, charakterystykę energetyczną oraz uprawnienia projektantów. Dokumentacja zabezpieczona jest specjalną plombą, której usunięcie uniemożliwi jej zwrot. Zapraszamy do zamówienia przed zakupem rysunków szczegółowych projektu oraz analizy posiadanej działki w celu upewnienia się, że wybrany projekt domu idealnie na nią pasuje. Wymiana rozplombowanego projektu podlega opłacie manipulacyjnej w wysokości 100 zł. O szczegóły dopytaj w Centrum Obsługi Klienta.

Elewacje

Autor: PRO ARTE ARKADIUSZ WOCH, KRZYSZTOF BIODROWICZ SPÓŁKA JAWNA

Recenzje projektu KL16 kuchnia letnia/bud. gospodarczy

  – 0 głosów

Pozostałe wersje projektu KL16 kuchnia letnia/bud. gospodarczy

Projekty podobne do KL16 kuchnia letnia/bud. gospodarczy SLN2620

Projekt kuchni letniej KL15 kuchnia letnia

Bądź na bieżąco z extra promocjami!

Zostaw nam swój adres e-mail, będziemy Ci wysyłać najlepsze okazje

Podstawowe informacje o przetwarzaniu Twoich danych osobowych